Как да изберем най-доброто място в самолета

Съветите са на Джони Пилотът

Как да изберем най-доброто място в самолета
Пилот на известна авиокомпания най-накрая разкри тайната за добър полет – всичко зависи от това къде стоим в самолета. Ставайки по средата на нощта, бърза закуска на летището, чувството за паника, че няма да стигнете до самолета на време въпреки че сте там 3 часа преди полета – всичко, което обичаме като тръгваме за някъде.

Ако не сте спокойни при летене, имате късмет. Изглежда, че можете да подобрите действието на турбуленцията, да успеете са поспите в самолета и дори да се подготвите за бързо излизане ако следвате няколко прости правила. Пилотът на известна авиокомпания Джони Ноулсън, известен като Джони Пилотът, разказва къде са топ местата за най-доброто пътуване в самолет.

Да победим турбуленцята

Доста често пътуващите трябва да се справят с ефектите от турбуленцията, а по-притеснителните хора доста трудно преживяват дори и лека турбуленция. За това съветът на Джони за тях е да избират място, което да бъде по в центъра на самолета, тъй като там тя се усеща най-леко.

Да успеем да поспим

Най-добрият съвет за добър сън в самолета – да изберем място възможно най-далече от двигателя. За целта най-подходящи са местата в предната част на самолета, но ако те вече са заети, то тогава със сигурност резервирайте до пътеката.

Място за краката

Разбира се, най-спокойно можем да си опънем краката на първия ред, но там местата са най-скъпи. Друг вариант са местата, които се намират непосредствено до аварийните изходи, където със сигурност има повече място.

Бързо напускане на самолета 

Ако искате да сте от първите напуснали самолета след края на полета, разбира се, трябва да заемете местата в близост до изходите. Съветът на Джони е да се резервират места в предната част на самолета. 
Коментари: 0