Как Зукърбърг можеше да управлява McDonald's, вместо да създаде Facebook

Ако беше послушал баща си

Как Зукърбърг можеше да управлява McDonald's, вместо да създаде Facebook

Интернет, какъвто го познаваме днес, щеше да бъде съвсем различен, ако Марк Зукърбърг беше послушал баща си навремето да се откаже от колежа.

Преди да започне да учи в Харвардския университет, където преди 15 години стартира Facebook, баща му предложил на него и трите му сестри алтернатива на училището: отваряне на франчайз на McDonald's.

"Баща ни, точно преди да дойде време за всеки от нас да отиде в колеж, ни предложи алтернатива - да инвестираме във франчайз и да го управляваме", разказа сестрата на Марк Ранди Зукърбърг в интервю за CNN Business.

Тя разказа какво е било за нея, двете й сестри и брат й Марк да растат в Добс Фери, на около 22 мили северно от Ню Йорк.

Макар родителите й да били със смесени чувства след отпадането на Марк Зукърбърг от колежа, те подкрепяли всички решения на децата си, сподели тя.

Те приеха нещата така: "Добре, ако искате бизнес, вероятно би трябвало да вземете на франчайз McDonald's. Но, и това може да е втори добър избор", разказва Ранди.

Разбира се, всички знаем какво се случва. Facebook вече има 2,32 милиарда потребители месечно по целия свят и носи приходи от $16,9 милиарда през последното тримесечие. Богатството на Марк Зукърбърг достига около 65,3 млрд. долара.

Ранди е един от първите служители във Facebook и е работила по първите усилия на платформата за видео. Сега тя е главен изпълнителен директор на Zuckerberg Media, нейната собствена продуцентска компания.

Коментари: 0