Как трябва да изглеждаме на бизнес среща

kaymu дава няколко съвета как да бъдем безупречни в бизнес облеклото

Как трябва да изглеждаме на бизнес среща
Автор: Божидара Иванова
Някои от най-често допусканите грешки в бизнес облеклото са измачкани дрехи, лошо подгънати панталони, които се влачат по земята, прекалено спортно облекло, прекалено силен грим, прозрачни материи, мръсни обувки. Това са малка част от гафовете, на които се натъкваме в ежедневието. Непрофесионалното облекло със сигурност не прави впечатление на компетентност и надеждност. Международната платформа за онлайн продажби kaymu дава няколко съвета как да бъдем безупречни в бизнес облеклото.

Цветовете в бизнес облеклото

Цветовете са едни от най-важните инструменти. Те имат подсъзнателно въздействие и е важно да се съобразяваме с тях. В бизнес среда, подбирайте дрехи в консервативни цветове: черно, сиво, бежово. За да създадете усещания за доверие и авторитет, избирайте синьо. Жените могат да заложат на зелено, защото този цвят вдъхва самочувствие и увереност. За да не изглеждате като заплаха за бизнес партньорите си, избягвайте агресивните нюанси, като червено, оранжево, жълто. Обърнете внимание и на материите. Памукът е най-подходящ както за костюмите, така и за ризи и блузи. Не носете сатен, лен и прозрачни материи. 

Избор на облекло

Каквото и облекло да изберете, то трябва да бъде удобно. Дискомфортът се усеща от събеседниците. За мъжете е подходящо, панталон, риза и сако. Когато не сте на строго официална среща, може да заложите на комбинацията дънки, риза и сако.  Дамите, могат да комбинират сако с панталон, който да бъде с ръб, или пола. Дължината на полата, трябва да е до коляното, но не по-къса. Роклите с тънки презрамки, не са приемливи в бизнес среда. Жилетките са подходящи, стига да не са в прекалено ярки цветове. Експертите съветват да се избягват дрехи с принтове и надписи. Колкото по-изчистен е тоалетът, толкова по-стилен изглежда в служебна обстановка.

Обувки и аксесоари

Обувките и аксесоарите имат толкова голямо значение, колкото и дрехата.  Забравете за маратонки и обувки на платформа. Заложете на удобни черни, кафяви или сиви мокасини. Дамите да избират обувки на ток. И при мъжете, и при жените, обувките с остър връх се смятат за стилни и класни. Носете качествени аксесоари, които говорят за изисканост.  Бъдете премерени в избора си на бижута. За мъжете задължителен аксесоар е хубавият часовник.  Дамите трябва да носят бижута от благороден метал, но не повече от един пръстен, часовник, обеци и нежно колие. Наблегнете на шаловете. Те ще разнообразят бизнес тоалета. Инвестирайте в хубава кожена папка, стилен визитник и химикал. 
Коментари: 0