„Карго-партнер“ се разширява в Северна Македония

Западната ни съседка предоставя стратегическо местоположение за работа на Балканите

„Карго-партнер“ се разширява в Северна Македония

Снимка: cargo-partner

868 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската логистична компания „Карго-партнер“ открива офис в Скопие, като по този начин цели да разшири мрежата си в Европа. Фирмата предлага широка гама от транспортни услуги по въздух, море и суша, а с новият офис ще задоволи нарастващото търсене от страна на клиентите в този регион.

„Офисът допълва логистичните ни центрове в Сърбия и България и засилва позициите ни в тази част на Европа. Той ще ни позволи да използваме по-добре стратегическото местоположение на Северна Македония на Балканите“, коментира Щефан Краутер, главен изпълнителен директор на компанията.

Компанията е основана в България през 2003 г., а в Сърбия заработва година по-късно. През 2018 г. открива логистичен център в София с 22 000 палетни места и обща площ от 16 500 кв. м. В него има обособени зони с температурно- контролиран режим, ценни товари и онлайн поръчки. В Белград към момента „Карго-партнер“ предлага 8000 кв. м пространство за съхранение. 

Освен това фирмата работи по установяването на редовни линии между Северна Македония и Турция, както и Австрия. Краткото транзитно време за товари до Северна Европа е осигурено през централния логистичен център на компанията във Фишаменд, Австрия. За бързата дистрибуция се използва новия европейския хъб на компанията в Рурмонд, Холандия.

Коментари: 0