КАТ засилва контрола по пътищата през празничните дни

Ще се следи за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност

КАТ засилва контрола по пътищата през празничните дни

Снимка: Economic.bg

През предстоящите три почивни дни контролът от „Пътна полиция“ ще бъде заселен в цялата страна. На пътя ще се следи основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност, заяви  Росен Рапчев - гл. инспектор в „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Очаква се трафикът да е интензивен на 29 април от големите градове към малките населени места и на 8 май, когато предстои прибирането в обратна посока. Рапчев обясни, че на АМ „Тракия“ в посока изход от София няма ограничения. По-сложно и натоварено ще е движението по АМ „Хемус“. КАТ напомня на пътуващите към Гърция, че на 1 май в страната е обявена общонационална транспортна стачка, което е възможно да затрудни движението в посока България. Създадена е организация и полицейски служители ще има на всичките входно-изходни пунктове, както и на местата, където се очакват задръствания и тапи, поясни още Рапчев.

Столичните пътни полицаи очакват на 29 април да се повиши потокът на изходите на града, допълни инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ в СДВР. Във връзка с това  на изходите на столицата ще бъдат разположени екипи, които при необходимост ще регулират и подпомагат движението за безпрепятствено излизане на колите от София. За да се улесни излизането от столицата, в посока изход към АМ „Струма“, ще бъде въведена  временна организация на движението и ще се осигурят две платна за придвижване на автомобилите. В дните, когато се очаква трафикът да е интензивен в обратната посока, ще бъдат взети реципрочни мерки.

Важна подробност е, че заради футболната среща между отборите на „Левски“ и ЦСКА на 29 април, която ще се играе на Националния стадион, улиците около съоръжението ще бъдат затворени. Ще се допускат само колите на градския транспорт, Спешна помощ, полицията и пожарната.

От пътна полиция призоваха водачите да шофират  със съобразена с пътните условия скорост, с повишено внимание и да не навлизат в лентите за аварийно спиране.

Ако станеш свидетел на пътна катастрофа или друго инцидентно събитие, спешно позвъни на телефон 112 или съобщи в най-близкото районно управление на МВР

„Пътна полиция“ напомня, че ако не си платил глобите си по Закона за движението по пътищата, при проверка на пътя може да ти бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а моторното ти превозно средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите глоби.  

Коментари: 0