\"Казах на Путин да разположи руски ракети в двора ми\"

Емир Кустурица, режисьор

Цитат на деня:

\

"Обсъдихме с президента на Русия Владимир Путин широк кръг въпроси и на първо място - създаването на руска военна база на Балканския полуостров, която да бъде в Сърбия. Казах му, че съм готов, ако трябва, ракетите да бъдат разположени в двора ми". Това споделя режисьорът Емир Кустурица пред сръбското издание "Искра".

Сръбският режисьор и съпругата му бяха сред гостите на 10-годишния юбилей на глобалната медия Russia Today. На тържествената вечеря Кустурица и съпругата му седяха редом с Владимир Путин.

Емир Кустурица неведнъж е споделял, че подкрепя руския президент и смята разширяването на НАТО на Балканите за контрапродуктивен ход. Според него, руският лидер се старае да не допусне победата над целия свят на онази система, която Кустурица сравнява с епохата на фараоните. Нейният отличителен белег е богатството на 3% от населението, докато всички останали живеят в бедност.

Кустурица смята, че причините за съществуването на НАТО вече не са актуални. „Знаем, че НАТО, т.е. западният военен съюз, беше създаден за унищожаването на Варшавския договор, но той и до днес продължава съществува.

Коментари: 0