КФН предупреди за финансови измами от интернет сайт

Става дума за сайта Brokerz.com

КФН предупреди за финансови измами от интернет сайт

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди за извършване на финансови измами в особено големи размери от интернет сайта Brokerz.com. Срещу него са постъпили многобройни жалби, както от български, така и от чуждестранни граждани.

От началото на 2020 г. в КФН са постъпили значителен брой жалби от български и чуждестранни граждани. Жалбите съдържат твърдения, че потребителите са изгубили парични средства, вследствие на извършени измами от страна на интернет платформата за онлайн търговия с финансови инструменти www.brokerz.com, както и свързаните с нея чуждестранни дружества: Group Polo Ltd. и Brokerz Ltd., регистрирано на Сейнт Винсент и Гренадини, и регистрираните в България дружества: ,,Кодексия“ ЕООД, ,,Ер Ес Ди Бълфария“ ЕООД, Глобъл маркетинг консулт“ ЕООД, „Нова Кор“ ЕООД, „Новакор“ ЕООД и „Олмедия“ ЕООД, пише в прессъобщение на КФН.

От КФН посочват, че нито едно от дружествата, свързани със сайта, няма издаден лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и извършване на инвестиционни дейности.

Πpoвepĸa нa тoвa ĸoи ca лицeнзиpaнитe инвecтициoнни пocpeдници мoжe дa ce извъpши нa интepнeт caйтa нa KФH и/или нa caйтoвeтe нa ĸoмпeтeнтнитe opгaни oт Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸaĸтo и нa интepнeт caйтa нa Eвpoпeйcĸия opгaн зa цeнни ĸнижa и пaзapи (EOЦKΠ).

Вчера КФН предупреди и за финансови измами от фирмата „Финанс инженеринг“, която няма получен от регулатора лиценз за инвестиционен посредник.

Коментари: 0