Километрична колона преди тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

Преди 42 км има изкуствено забавяне на трафика

Километрична колона преди тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

Снимка: МВР

Километрична колона от автомобили се е образувала преди тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ в посока София. От „Пътна полиция“ са организирали изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, за да ограничат престоя в тунелите, уточняват от Министерство на вътрешните работи. 

От ведомството посочват още, че към 12:30 ч. опашката от превозни средства преди тунел „Витиня“ е била дълга около 1.5 км. 

В участъка 38-36 км пък има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното в посока Варна. На 33 км, в тунел „Витиня“  в посока Варна,  движението отново е двупосочно. 

Стотиците хиляди, напуснали София за Коледните празници, са поели обратно днес към столицата. Органите на реда призовават шофьорите да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. 

За да облекчат движението за гражданите, органите на реда забраниха преминаването на камиони по магистралите и натоварените пътища. Ограничението важи за превозни средства над 12 тона в диапазона от 14:00 часа до 20:00 часа, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
Коментари: 0