Ким Чен-Ун иска повече и по-модерни бомби от учените си

Той отбеляза, че страната му няма да прибегне първа до използването на ядрения арсенал

Ким Чен-Ун иска повече и по-модерни бомби от учените си
3689 ~ 1 мин. четене

Ръководителят на Северна Корея Ким Чен Ун призова за увеличаването на количеството и качеството на ядрени оръжия в страната.Той заяви желанието си, учените да положат всички усилия за увеличаване на ядрения потенциал на държавата.

Ким Чен Ун е убеден, че учените на страната в бъдеще "ще въведат иновации в технологичния прогрес, със същата решителност, с която направиха възможен успешния тест на водородната бомба, базирайки се на принципите на самостоятелно развитие. По този начин те ще бъдат в състояние да достигнат по-големи постижения в научната област, което ще позволи увеличаването на ядрените сили за самоотбрана."

По-рано ръководителят на Северна Корея заяви, че страната му се нуждае от ядрени оръжия, за да се защитава от заплахата  "империалистите от САЩ." Той отбеляза, че страната му няма да прибегне първа до използването на ядрения арсенал, предава Комерсант.

Много експерти посочват, че докладите на успешен тест на водородна бомба предизвикаха нова вълна от нарастващи напрежения в региона. По този начин, Съединените щати и Южна Корея призовават международната общност към въвеждането на нови санкции срещу режима на Ким Чен Ун.

И за да докаже, военна сила и ангажимент към съюзника си Южна Корея, правителството на САЩ изпраща на южнокорейската военна база, която се намира само на 75 км от границата със Северна Корея, тежките си бомбардировачи B-52.

Подкрепи Economic.bg