Ким лично е дал заповедта „Огън!” при възобновените ракетни учения

Това бе първият ракетен опит на Пхенян от ноември 2017 г. насам

Ким лично е дал заповедта „Огън!” при възобновените ракетни учения

Снимка: БТА

1364 ~ 1 мин. четене
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун лично е ръководил вчерашните ракетни учения и е дал заповедта за изстрелване „Огън!”.  Новината съобщи Централната телеграфна агенция на Корея (ЦТАК). 

Ракетните учения на 4 май са първите от ноември 2017 г. насам, когато КНДР и САЩ бяха повишили значително напрежението помежду си. Няколко месеца по-късно Ким американският президент Доналд Тръмп осъществиха първата си среща. През април 2018 г. Пхенян обеща да преустанови ракетните учения. 

Изстрелването на ракетата идва след неуспешната втора среща между Ким и Тръмп във Виетнам от края на февруари тази година и след историческата първа такава между севернокорейския лидер и руския президент Владимир Путин на 25 април. 

Вчерашните учения са проведени с цел да се оцени и провери способността за работа с далекобойни реактивни оръдия с голям калибър и тактически управляеми оръжия, точността на изпълнение на огневите задачи и боеспособността на оръжейното оборудване на частите, се казва в съобщение на телеграфната агенция. 

Ким е проследил опитите от наблюдателния пункт и е проверил хода на подготовката на стрелбата. Той е определи реда и метода на нанасяне на удара и е дал заповедта „Огън!“, уточнява агенция „Фокус”.

Коментари: 0