Кои автобуси ще минават през трамвайните линии в София

Очаква се промяната да е факт от това лято

Кои автобуси ще минават през трамвайните линии в София
В края на миналата седмица Economic.bg информира за проект на Столична община за движение на определени автобуси от градския транспорт по обособени трамвайни трасета. Целта на промяната ще е да се намалят задръстванията и общественият транспорт да стане по-предпочитаното средство от гражданите.

Кои автобуси ще минават по трамвайните трасета 

Автобусните линии с номера 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 е предвидено да се движат в трасето на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. „К. Величков" и бул. „Възкресение"/в участъка между пазара „Красно село" до бул. „Сливница"/. Това информираха от пресцентъра на „Столична община. Превозните средства ще имат общо трасе и общи спирки. 

За безопасност и удобство на пътниците ще се изградят перони на спирките и ще бъдат поставени съответните указателни знаци.Анализът на Центъра за градска мобилност показва, че в този участък автобусите натрупват в пиковите часове закъснения до 10 минути. При отделянето им от общия автомобилен трафик това закъснение ще бъде прекратено. Очаква се промените да бъдат въведени още това лято. 

Следващата локация, на която е предвидено изграждането на обособено трасе, е бул. „Мадрид", където трамваи и автобуси отново ще споделят общ участък. Предстои да се анализират всички варианти за изграждане на възможно най-много такива трасета и нови бус ленти в града. 
Коментари: 0