Кои са основните фактори за една добра почивка

Проучването е на онлайн платформата Booking.com

Кои са основните фактори за една добра почивка

Платформата за оферти на хотели Booking.com проведе проучване и установи, кое превръща почивката в приказка и позволява да избегнем разочарованието. В изследването са взели участие над 17 000 души от 17 държави.

По-голямата част от потребителите отговарят, че се чувстват щастливи в страните, където хората са дружелюбни и се усмихват често. На около 33% от туристите им харесва да гостуват на местни жители, а 24% от анкетираните са искали да срещат нови хора. Почти половината от участвалите в проучването (47%) смятат, че по време на отпуск отношенията им с любимия човек или семейството са по-хармонични.

Първото място в рейтинга на най-дружелюбните страни заема Австралия (35%), следвана от Канада (33%). В топ 10 попадат и Испания (25%), САЩ (24%), Тайланд (20%), Япония (20%), Франция (20%), Нова Зеландия (20%) и Бразилия (19%).

В допълнение към вълната от щастливи емоции на пръв поглед е и мястото на настаняване и топлото посрещане по отношение на персонала (38%). Пътешествениците споделят и други фактори на идеалната ваканция. 25% от анкетираните искат да бъдат потопени в местната култура, а за близо половината анкетирани част от добрата почивка е неизменно и вкусната храна. Според 45% най-важната част от пътешествието е наличието на живописни пейзажи.

В топ 10 на факторите за успешно пътуване също попада и хубавото време (48%), мястото за настаняване (385), лекият път (37%), пътуване с партньора (36%), почивка със семейството (34%) и посещаване на страна за първи път (26%). Сред най-важните условия за приятно прекарване на почивката е и безплатен Wi-Fi (52%), добри тоалетни принадлежности (39%), меки възглавници (35%), добро меню и обслужване в стаята (28%), закачалки и гардеробна (17%) и декоративно осветление (13%). 

Коментари: 0