Кой е победител в първия тв дебат между Клинтън и Тръмп?

Срещата между двамата кандидати продължи 90 минути

Кой е победител в първия тв дебат между Клинтън и Тръмп?
Тази нощ се проведе първият телевизионен дебат между двамата претенденти за президентския пост в САЩ - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Срещата им бе определена като историческа, тъй като това е първият път, в който жена участва в преките телевизионни дебати, както и фактът, че дуелът е с неясен резултат.

Дебатът предизвика огромен интерес и бе гледан от близо 100 млн. американци. Въпреки, че започна с приятелско ръкостискане, срещата продължи на висок тон с остри критики и тежки обвинения. 

Основните теми, които засегнаха двамата кандидати за Белия дом, бяха за икономиката на страната, сигурността и външната политика. Дебатът, който се проведе в университета Хофстра в Хемпстед, на Лонг Айлънд, продължи 90 минути. 

Хилари Клинтън обвини опонента си в стартиране на политическата му кариера на база расистка теория за гражданството на държавния глава Барак Обама. Тръмп атакува Клинтън за частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ. 

Тръмп не пропусна да отбележи, че опонентът му няма издръжливост за поста на държавен глава. След думите му тя се усмихна и той добави, че тя няма издръжливостта да се изправи срещу Саудитска Арабия. В отговор тя обясни, че е била в 112 държави, сключила е редица сделки и примирия и била разпитвана пред комисия 11 часа.

Клинтън разкритикува Тръмп за предлаганата от него данъчна политика, която по думите й облагодетелства най-заможната част от населението на САЩ. 

Последният въпрос, на който отговориха двамата претенденти, бе дали ще приемат вота на американските граждани. Хилари заяви, че вярва в демокрацията и призова хората да гласуват така, сякаш бъдещето им зависи от това. Тръмп на свой ред отбеляза възможността от изборни измами, но след това завърши, че ако трябва да победи Клинтън, то тогава той би я подкрепил. 

Предварителните данни от няколко проучвания показват, че вероятният победител в първия телевизионен дебат между претендентите на демократи и републиканци, е Хилари Клинтън. 
Коментари: 0