Конгрес преди реформите е контрапродуктивен

Провеждане на подобно мероприятие само ще увеличи рисковете пред коалицията, смятат от \"Движение България на гражданите\"

Конгрес преди реформите е контрапродуктивен
192 ~ 1 мин. четене
Без да има резултати от реформите, не е продуктивно да се провежда съюзен конгрес на Реформаторския блок (РБ). Това е позицията на партията на вицепремиера Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ), приета на заседание на изпълнителния съвет снощи.

Ръководството преценява като неподходящо и контрапродуктивно свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап. "Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в Блока, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията", се посочва в позицията.

От партията на Кунева посочват, че Реформаторският блок се създал не като опит за поредна партия, а като платформа за реформи. Бъдещето на Блока зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи. През тяхната реализация се доказва потенциала за лидерство. Затова считаме, че Съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите, се посочва в позицията.

От формацията на Кунева констатират високо равнище на недоверие между част от партиите в Реформаторския блок и изразяват готовност да работят "за възстановяване на добрите коалиционни отношения". Основен критерий за възстановяване на коалиционни отношения ще бъде начинът на работата в парламентарната група на Реформаторите.

Представителите на "Движение България на гражданите" в коалиционните формати трябва да запознаят партиите от Реформаторския блок с тази позиция.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg