Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2020“ набира кандидатури

Те могат да се подават онлайн до 23:45 ч. на 21 октомври 2020 г.

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2020“ набира кандидатури

Бизнес иноваторите вече могат да кандидатстват в тазгодишната надпревара „Иновативно предприятие на годината 2020“. Националният конкурс стартира кампания за набиране на кандидатури за български стартъпи и утвърдени предприятия, които успешно са разработили и внедрили нови методи в своето производство и управление, предоставяне и управление на услуги.

Инициативата „Иновативно предприятие на годината 2020" се провежда под егидата на Президента на Р. България Румен Радев.

Освен наградата „Иновативно предприятие на годината 2020" в 8 категории, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите" (Excellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания и комуникации". Над 120 компании в различни икономически сектори – от новостартиращи фирми до пазарни лидери, са получили признание за успешните си иновационни проекти. Сред победителите в конкурса са „Спесима", „Принтиво", „Софтуерен университет", „Скейл Фокус", „Ултрафлекс Корпорейшън", „Интернешйнъл Пауър Съплай", „Провиотик", „Найкомс", „Лийнплъм".

Кандидатстването онлайн е отворено до 21 октомври 2020 г., 23:45 часа на innovation.bg. В инициативата могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории като пазарно лидерство, социална или зелена иновация, иновационен мениджмънт.

Конкурсът цели да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации.

Конкурсът се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" на Европейската комисия. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

Медийни партньори: Радио София, сп. Икономика , Economic.bg, Computer World, Kaldata.com, списание „Българска наука“, Nauka.bg и Uspelite.bg. 

Коментари: 0