Корнелия Нинова: Не сме обсъждали програмно правителство

Внушението, че младите хора не харесват БСП е опровергано, смята лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Не сме обсъждали програмно правителство

Ръководството на БСП не е обсъждала коалиционно правителство към момента, но предстои обсъждане на темата, заяви председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова по време на брифинг. Лидерът на партията повтори още веднъж позицията, че ако Борисов направи правителство, БСП ще остане в опозиция, като допълни, че не признава да е загубила изборите и определи резултата като успех. "Ще обсъждаме сред членовете ни евентуални коалиции след изчерпването на действията на ГЕРБ", категорична бе тя.

Според Нинова изборният резултат не й дава основания да подаде оставка като председател на партията „Още веднъж благодаря на всички българи, които упражниха правото си на глас. Благодаря на онези 955 хил., които подркепиха нашата партия и коалиция“, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014- 15%. "Тук ще спомена и 2016 г. президентските избори – 25% и сега 27, 20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме“, каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

По думите й постигнатия резултат в София – 15 % ръст спрямо 2014, е повод за гордост. В областните центрове увеличението на партията също е 15%.

Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП е опровергано. „Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование 15% и тук е увеличението“, каза Корнелия Нинова. Тя посочи, че в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

Коментари: 0