Креативност по време на блокада: Обиколка на света чрез гледката на другите

Семейство създаде сайт, в който хората по света споделят гледките от домовете си с цел по-лесно справяне с изолацията

Креативност по време на блокада: Обиколка на света чрез гледката на другите

Снимка: Pixabay

Ако поредният локдаун ви е отегчил до такава степен, че и гледката през прозореца вече не Ви е приятна, а дори досадна, то вече има уебсайт, който дава възможност да разгледате света през прозорците на другите хора. WindowSwap е проект, вдъхновен и създаден заради карантината от двама съпрузи – Сонали Ранджит и Ваиснай Балсаубраминиан, разказва Euronews. Целта му е да помогне на хората да се справят по-лесно с дългата изолация заради COVID-19.

Всичко започва през лятото, когато двойката решава да започне да разменя снимки на различните гледки от дома си със своите приятели, докато всички е трябвало да стоят под карантина и далеч едни от други. По-късно семейството решава да качи снимките онлайн, за да може всеки да ги види, а и да сподели своите.

Хора от всички части на света могат да споделят своите гледки, като трябва да заснемат видео, което е дълго между 2 и 10 минути и показва гледката от техния прозорец или балкон. След което трябва просто да го изпрати на имейл адреса на уебсайта. Ранджит и Баласубраманиам казват, че разглеждат всички кадри преди да ги публикуват, но не дискриминират нито един от тях, защото „обикновеният прозорец за един човек може да се окаже истинско вдъхновение за друг“.

Коментари: 0