Круиз корабите подминават Ница

Отменени са бреговите екскурзии за пасажерите по Френската Ривиера

Круиз корабите подминават Ница
4070 ~ 2 мин. четене

След терористичната атака на 14 юли 2016 г. круизните кораби извършващи маршрути в близост до Френската Ривиера прекратиха визитите и бреговите екскурзии за своите пасажери в района на Ница, Франция, съобщиха от Българското круиз общество. Ето последната информация от основните круиз линии:

MSC Cruises

В изявление от MSC обявиха, че "круиз линията предлага на своите пасажери или да анулират бреговите си екскурзии при пълно възстановяване на заплатените суми или да променят плановете си за туровете". В допълнение отбелязват, че "към момента не са налице обстоятелства от страна на местните сили за сигурност, които да правят това задължително".

Celebrity Cruises и Royal Caribbean

Анулирани са посещенията на два кораба в Ница: Navigator of the Seas и Celebrity Constellation. И двата кораба ще заместят визитите си с ден по вода. Решението е взето след консултации с отдела по сигурността в централата в Маями, САЩ. В изявление се казва, че "ще продължим да следим ситуацията във Франция отблизо и ще информираме клиентите или техните туристически агенти ако е необходимо да се направят допълнителни промени по вече оповестени маршрути. Дали ще спираме в Ница или не е въпрос който пряко касае сигурността на нашите пасажери и екипаж."

Holland America

А изявление на Holland America се казава, че "Holland America Line извършва пет бергови екскурзии до района на Ница от Монте Карло, където следващата ни спирка е на 21 юли. Наблюдаваме събитията отблизо и при промяна на туровете за Ница ще информираме пасажерите направили резервации".

Norwegian Cruise Line (NCL)

От NCL обявиха, че са анулирали всички брегови екскурзии до Ница и са въвели увеличени мерки за сигурност на всичките си кораби приставащи в портове във Франция. В допълнение се казва, че "оказваме помощ на колегите от централата, екипажа и гостите с близки в Ница. Корабите не осъществяват турове в Ница по време на инцидента."

Подкрепи Economic.bg