Кучешката мода и световните тенденции

Вижте най-актуалното за дрешките и аксесоарите за домашни любимци

Кучешката мода и световните тенденции
5578 ~ 2 мин. четене

За кучешката мода и сложността на процеса на изработване на дрешки и аксесоари за домашни любимци, разказва Цветелина Василева, собственик на магазин за кучешки дрешки.

- Как решихте да се занимавате с изработването на кучешки дрешки и аксесоари?

Любовта към животните и привлечени от красотата на детайлите, ни поведоха по този път. Когато видиш едно кученце, грижливо накипрено и облечено в луксозна дрешка, създава толкова приятна емоция, че мигновено ти се иска да споделиш с някого.

- Колко време отнема процеса на изработка на кучешка дрешка?

Една колекция от дрешки, изисква първо направата на моделите, после техническо време за изработката им. Производството на кучешки дрешки е деликатен процес, сложността и времето за изработка се определят от детайлите - колкото повече елементи има моделът, толкова повече време ще е необходимо.

- Какво е модерно при кучешките дрешки и какви са модните тенденции?

При кученцата моделите на дрешките се влияят от световните модни тенденции, както при хората. Ние предлагаме възможност кученцето да бъде облечено в унисон със стопанина си, което се приема с голямо възхищение.

- Кои са най-търсените дрешки и какво предпочитат да закупят хората за своя любимец - удобни и практични дрешки, или дрехи, с които да ги забележат?

При кучешките дрешки има сезонност, както и при дрехите за хора. Когато идват по-студени месеци, стопаните се грижат за топлината и комфорта за любимеца си. За по-топлите месеци също имаме богат избор. Изисканите дами, избират луксозни роклички и аксесоари, с които техният любимец става "звездата на вечерта". Има и доста мъже, които се грижат техните любимци да бъдат облечени подобаващо.

- Само дребните породи кучета ли се обличат?

Както споменах вече, в избора на облекло влияят атмосферните условия. Например, при дъждовно време всяко куче има нужда от една непромокаема наметка, при ниски температури по-едрите късокосмести породи биха се чувствали по-добре в едно топло яке.

Домашното куче живее в приятна семейна обстановка. Когато живеят в среда на обгрижвани любимци, е редно стопаните да се погрижат за тях и в условията, от които кучетата са лишени да се справят и адаптират, както природата им е отредила. Затова има и по-едри породи, които се нуждаят от подходящо облекло.

- Кои са най-купуваните аксесоари за кучета?

За дългокосместите породи се предпочитат шнолки и панделки, които им стоят наистина очарователно. На късокосместите породи кучета много красиво стоят декоративните каишки и колиета.

- Какъв съвет бихте дали на нашите читатели за избора на дрешка за техния домашен любимец?

Всеки стопанин познава най-добре своето собствено куче, затова определяща е неговата сетивност към нуждите на любимеца му. Когато иска, след кученцето му да се обръщат всички и да му се възхищават на чаровността може да избере някое костюмче или рокличка с интересни детайли. А когато целта е да защити кученцето от студа, има прекрасни ватирани якенца, които са подходящи за това.

Подкрепи Economic.bg