Кучетата на БЧК вече имат каишки с проследяващи устройства

МyKi Pet е първият български тракер за животни

Кучетата на БЧК вече имат каишки с проследяващи устройства
Кучетата - спасители на Български червен кръст (БЧК) вече имат нови модерни каишки с вградено устройство за проследяване. Разработката е на IT компанията Алтерко Роботикс. Устройство работи със SIM карти, дарени безвъзмездно на БЧК от Мтел.

MyKi Pet разполага със собствена каишка, но може да бъде сложено и на всяка друга, и ще повиши не само сигурността на кучетата-спасители, но и на спасителните акции, провеждани ежемесечно от спасителните служби на БЧК. Алтерко Роботикс организира специално обучение за екипите на спасителните служби на БЧК за работа с тракера MyKi Pet и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка компанията ще подобри още повече продукта и услугата в полза на всички настоящи и бъдещи потребители. 

Устройството е много леко и може да се прикачи към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон. Така водачът ще е винаги спокоен за безопасността на кучето.

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – само 28 грама. С практичния си дизайн и размери (45х37х17 мм) и своята влаго- и прахоустойчивост той е подходящ както за домашни любимци, така и за специализирани кучета спасители и водачи. MyKi Pet има и изключително мощна батерия. С едно зареждане тя издържа до 5 дни. 
Коментари: 0