Любомир Минчев: Технологиите са обединител на дигитална Европа

Електронното управление, дигиталните медии, гражданство, финанси, образование бяха само част от темите на (не)конферентните сесии,

Любомир Минчев: Технологиите са обединител на дигитална Европа
1084 ~ 1 мин. четене
Технологиите ще бъдат катализатор за развитие и обединител на дигитална Европа. Вече толкова много е възможно благодарение на тях, но днес се надявам, че тук ще очертаем визията си и за бъдещето на България и Европа през 2030 г. Това заяви Любомир Минчев, основател и собственик на Телелинк в рамките The Digital Unconference Sofia 1.0.

"Нашата цел е чрез предоставянето на технологии да вдъхновяваме, да даваме възможности, да разгръщаме потенциал, защото те правят възможно наличието на продукти и услуги без граници, такива, до които всеки има достъп в световен мащаб“,
добави той.

Телелинк е сред основните партньори на събитието, което се проведе само два месеца преди началото на Българското председателство на Съвета на ЕС и даде трибуна на политици, неправителствени организации и водещи технологични компании да обсъдят дигиталното бъдеще на Европа.

Електронното управление, дигиталните медии, гражданство, финанси, образование бяха само част от темите на (не)конферентните сесии, в които се стимулира активното включване на присъстващите участници от екосистемата и официалните гости, сред които бяха президентът Росен Плевнелиев, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС - Лиляна Павлова, Росен Желязков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“. Резюмета от основните теми бяха обобщени и предадени на г-жа Габриел, за да се оптимизира политиката на европейското дигиталното общество.
The Digital UnConference Sofia 1.0 се организира от Дигитална Национална Коалиция (ДНК) в партньорство с Mastercard, Telelink, Cisco, Microsoft, Dell/ЕМC, Google, Vivacom, IBM, GSMA, ETNO, Novartis и фондация „Решения за бъдещето“.
Подкрепи Economic.bg