Директни полети от София до Момбаса, Канарските острови и Ростов на Дон

В зимното разписание на Летище София влизат съвсем нови дестинации, а по някои от съществуващите ще оперират повече авиокомпании

Директни полети от София до Момбаса, Канарските острови и Ростов на Дон

Снимка: СОФ Кънект

1760 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Летище София обяви зимното разписание на полетите си, като в него са включени директни полети до над 70 дестинации – някои, от които ваканционни и предпочитани от туристите през зимните месеци, съобщават от пресцентъра на аеропорта.

Част от линиите са нови за летището и ще се изпълняват за първи път, като например Момбаса, Канарските острови и Ростов на Дон. Полетите до Момбаса започват да се изпълняват от 29 януари следващата година от European Air Charter. До Канарските острови ще се лети директно още от 3 ноември един път седмично с авиокомпания Smartwings. Полетите до Ростов на Дон започват от 15 януари 2022 г. Те ще се изпълняват всяка събота от авиокомпания Nordwind.

Зимното разписание на летището включва и съществуващи маршрути, по които ще оперират повече авиокомпании, за да може столичният аеропорт да осигури по-чести полети до предпочитани дестинации. Така например няколко авиокомпании ще летят до Хургада, която е предпочитана от българите през зимните месеци. Полетите до там започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.

Авиокомпанията, изпълняваща полети до Кения, ще лети и до Асуан (Египет) и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

Wizz air ще лети два пъти седмично до столицата на Обединението арабски емирства – Абу Даби. Полетите ще започнат от 18 януари 2022 г.

Qatar Airways ще осъществява директни полети до Доха (Катар) от 16 декември. 

Нова авиокомпания ще оперира на летището - Azur Air, която ще осигури по-чести полети до Киев. Тя ще лети до там два пъти седмично – в четвъртък и неделя, а полетите ще се изпълняват от 26 декември.

Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.

Подкрепи Economic.bg