Малко вероятно е българите във Великобритания да имат проблеми след Brexit

Техните права след 29 март догодина са били обсъдени на среща между премиера Борисов и британския посланик Ема Хопкинс

Малко вероятно е българите във Великобритания да имат проблеми след Brexit
Премиерът Бойко Борисов обсъди с британския посланик Ема Хопкинс правата на българските граждани във Великобритания след Brexit. Двамата потвърдиха, че ще положат усилия за гарантиране правата на българските и английски граждани в двете държави. По думите им ще продължи сътрудничеството между службите за сигурност на двете страни. Борисов заяви, че британците са добре дошли в България и това ще си остане така и след 29 март 2019 г.

Хопкинс от своя страна увери, че българите също е малко вероятно да се сблъскат с проблеми след Brexit. „Много е важно за тях да разберат, че каквото и да стане с Brexit, ние ще положим максимални усилия, за да се уверим, че те ще продължат да живеят живота си нормално”, увери британският посланик.

Тя каза още, че остава оптимист за преговорите между Лондон и Брюксел. „Все още сме оптимисти, да. Не сме постигнали споразумение все още, работи се усилено - както вчера в Брюксел, но също и днес. Много се надяваме, че ще успеем да постигнем споразумение относно Договора за оттегляне на Великобритания от ЕС тази сряда”, заяви Хопкинс.

Британският посланик също така е представила на Борисов допълнителна информация относно нашето разследване по случая „Скрипал” в Лондон и потенциалната хакерска атака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага.
Коментари: 0