Марешки с половин милион глоба заради нелоялна конкуренция

Лидерът на \"Воля\" е принуждавал аптеки да купуват лекарства от него

Марешки с половин милион глоба заради нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция на фармацевтичната компания „Фармнет” АД в размер на близо половин милион лева. Преписката е образувана с решение на Комисията във връзка с постъпило от прокуратурата постановление, в което е посочено, че има данни за осъществена нелоялна конкуренция, съобщиха от регулатора.

В хода на проучването е установено, че „Фармнет“ АД в противоречие с добросъвестната търговска практика чрез използване на принуда и натиск от страна на представителите на дружеството – Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова-Иванова, заставя аптеки да закупуват от него лекарствени средства.

Недобросъвестните действия на представителите на компанията включват и отправяне на предупреждения към търговците на дребно за откриване в близост до техните обекти на аптеки, собственост на икономическата група на „Фармнет“ АД и на други приближени лица, които заради по-ниските цени на лекарствените продукти ще привлекат тяхната клиентела и собствениците им ще бъдат принудени да ги закрият.

Коментари: 0