Мащабни нови висоти

Нов лифт ще свърза италианския град Болцано със сърцето на Алпите

Мащабни нови висоти

Нов лифт ще свърза италианския град Болцано със сърцето на Алпите. В града, който е разположен в подножието на планината, ще бъде изградена нова въздушна транзитна система, която ще позволи на жители и туристи да пътуват до върха на "Virgil Mountain", което прави срещата с планината достъпна за първи път от 40 години.


Оригиналната въжена линия по стръмния склон е спряна през 1978 г., но намесата на норвежката фирма Snøhetta ще предложи нов, много по-бърз път към върха. Изкачването с лифта ще отнема само 71 секунди на пътниците, а на върха те ще бъдат посрещани от панорамна гледка към Алпите. 

Норвежката компания е спечелила международен конкурс за изграждането на новия Bolzano Cable Car Transit Hub. Целта на дизайна на проекта е сливането на човешката структура с естествения пейзаж.

Новият проект ще разполага с два кръгови терминала на върха на планината и в основата й. В горната станция ще има конферентни зали, площад, ресторант, кафе, басейн и др. Лифтът трябва да бъде завършен през 2018 г. 

Коментари: 0