Мъск: Пикапът на Tesla ще струва по-малко от $50 000

Все още обаче не е ясно кога ще има готов прототип

Мъск: Пикапът на Tesla ще струва по-малко от $50 000
Бъдещият пикап на Tesla ще струва не повече от 50 000 долара, заяви изпълнителният директор на компанията Илон Мъск в подкаст.

"Ние не искаме да е наистина скъп", каза Мъск пред Ride the Lightning, който се рекламира като неофициален подкаст на Tesla. "Мисля, че трябва да започне от по-малко от $50 000, нещо като $49 000 начална цена максимум, в идеалния случай по-малко", коментира той.

Мъск говори за създаването на електрически пикап още от 2013 г., но нещата се развиха през 2018 г. Коментирайки възможни характеристики, Мъск обяви, че камионът ще е с динамично окачване, което се настройва според товара.

През декември Муск каза, че прототипът ще е готов през 2019 г., добавяйки, че той ще бъде направен веднага след Model Y. Като се има предвид, че производството на Model Y все още не е започнало - и Мъск досега е допускал проблеми, когато става въпрос за срокове - не е ясно кога една версия на пикапа, готова за продажба, ще излезе от завода.

Мъск сравнява евентуалния пикап на Tesla с Ford F-150, добавяйки, че "целта е да бъде по-добър камион от F-150 по отношение на функционалността". F-150, за сравнение, започва от цена под $30 000 и е един от най-продаваните камиони в САЩ от десетилетия.
Коментари: 0