Мексикански боксьор вече е най-високоплатеният спортист в света

Сол Алварес подписа рекорден договор с компания за стрийминг на спортни събития

Мексикански боксьор вече е най-високоплатеният спортист в света

Снимка: Twitter профил

Отстъпете, ЛеБрон Джейс, Флойд Мейуедър и Коби Брайънт. Мексиканският боксьор Сол Алварес току-що подписа най-големия договор в историята на спорта. 

Да, правилно сте прочели. Мексиканецът, известен като "Канело" (буквално от испански "канела", заради червеникавия цвят на косата му) сега официално е най-високоплатеният спортист в света. 

Както казва неговият промоутър, Оскар де ла Хоя: "Канело е най-високоплатеният спортист в света. Той е изключително щастлив".

В сряда сутринта Канело подписа 5-годишен договор за $365 млн. с мрежата за стрийминг на спортни събития DAZN. Договорът е за 11 мача.

Сумата го прави най-големият спортен договор в историята и технически превръща Канело в най-високоплатения спортист на планетата. 

Предишният рекорд за най-големия договор в историята на спорта беше на бейзболния играч Джанкарло Стантън, който подписа 13-годишен договор от 325 милиона долара с Маями Марлинс през 2014 г. 

До днес това беше най-големият договор по отношение на общата платена сума, но не и най-големият договор по отношение на доходите за една договорна година.

За сравнение, през юли 2018 г. баскетболистът ЛеБрон Джеймс подписа 4-годишно споразумение за $153 млн. с ЛА Лейкърс. Това прави по $38 милиона на договорна година. Огромна сума за заплата, но дребна в сравнение с новата сделка на Канело.

Първият мач по споразумението за стрийминг на Канело ще бъде на 15 декември срещу Роки Филдинг в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

До този момент мексиканският боксьор е спечелил около 135 милиона долара в кариерата си. 
Коментари: 0