Mercedes пуска 4 електромобила до 2020 г.

Двигателите им ще достигат до 536 конски сили

Mercedes пуска 4 електромобила до 2020 г.

Mercedes-Benz планира да засили конкуренцията в света на електрическите автомобили. От компанията се надяват до 2020 г. да добавят към колекцията си цели 4 електромобила. Най-вероятно Mercedes плануват да пуснат на пазара 2 електрически вана и 2 седана.

Тази новина идва след като Германия обяви, че ще въведе финансови облекчения за електрическите автомобили, които се продават под 67 хил. долара.

Позовавайки се на вътрешни лица, които работят около проектите за новата серия от електромобили на Mercedes, Autocar съобщава, че четирите коли ще имат сходна прилика с бензиновите си братовчеди, но в същото време те ще се открояват запомнящо се, съобщава techinsider.io.

На този етап от компанията твърдят, че електрическите им двигатели ще достигат до около 536 конски сили. За сравнение, Tesla Model S P90D има два двигателя, които работейки комбинирано, достигат до 762 конски сили.

Плановете на немците загатват за сериозна конкуренция сред електромобилите в следващото десетилетие. Боят ще бъде ожесточен, в което няма нищо лошо, напротив, от това могат да спечели само крайния потребител.  

Коментари: 0