Меркел: Европа трябва да спре нелегалната миграция

Трябва да се сключат споразумения с трети страни

Меркел: Европа трябва да спре нелегалната миграция
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че спирането на потоците нелегални мигранти трябва да бъде цел на страните от Европа, които са успели да постигнат прогрес по това. Това обяви тя по време на днешната среща за миграцията по Балканския маршрут във Виена, предаде РИА Новости.

"Ние трябва да се стремим към максимално прекратяване на нелегалната миграция", заяви Меркел, която увери Италия и Гърция в по-нататъшната подкрепа в миграционната гриза и отбеляза забележимия прогрес в борбата с нея в сравнение с миналата година. 

По думите й през последната година се наблюдава значителен напредък в борбата с нелегалната миграция. Тя е категорична, че трябва да се сключат споразумения с Африка, Пакистан и Афганистан, за да стане ясно, че хората които нямат право да пребивават в Европа, трябва да се върнат в страните, от които са дошли. 

По данни на Върховния комисариат през първите осем месеца на годината броят на мигрантите, преминали през Средиземно море, за да влязат в Европа, е над 300 000. Те се отправят основно към Италия.
Коментари: 0