„Метрополитен“ отново отлага пускането на третия лъч на метрото

Това е четвъртият път, в който срокът се удължава

„Метрополитен“ отново отлага пускането на третия лъч на метрото

Снимка: Economic.bg/Архив

Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през май, обяви пред БНТ инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“. Това е четвъртото отлагане на срока за пускането на третия лъч на софийското метро. Първоначално се очакваше това да се случи до края на октомври 2019 г., след това пускането на метровлаковете беше отложено за февруари 2020 г., а след това за април.

„В момента ние сме на първия етап от строителството на третата линия на метрото. То е 8 км, с 8 метростанции, като 5 от тях ще бъдат пуснати по график май месец. Надяваме се малко да се съкрати това време, но сериозно отклонение няма да има", обясни Братоев. "Вторият етап, който включва метростанциите „Орлов мост“, на театъра „Зад канала“ и първата на „Владимир Вазов“, ще бъде завършен три месеца по-късно“, обясни още той.

„През късната есен мислим, че ще бъде пуснат и участъка в "Овча купел". Общо 12 км с 12 метростанции“, каза още той. Строителството на всички метростанции е приключило, освен на тези в „Овча купел“, защото там срокът все още не е изтекъл, стана ясно от думите на Братоев.

Коментари: 0