Microsoft пуска смарт очилата HoloLens в нови 29 страни, включително България

Дълго очилата бяха достъпни единствено в Северна Америка

Microsoft пуска смарт очилата HoloLens в нови 29 страни, включително България

Снимка: Pixabay

България е един от 29-те нови европейски пазара, на които Microsoft пуска своя шлем за добавена и смесена реалност (AR и MR) HoloLens. С това страните, в които може да се купи устройството вече стават общо 29 на брой.

„Умните“ очила HoloLens работят, като наслагват дигитални изображения върху картинки на обекти от реалността, както и триизмерни холограми хора и неща във физическа среда. Microsoft представи шлема преди три години, с което стана първата компания, представила самостоятелен холографски компютър. Оттогава устройството се предоставя предимно на разработчици и търговски клиенти.

Дълго очилата бяха достъпни единствено в Северна Америка, а през есента на 2016 г. те разшириха обсега си до няколко европейски страни (Великобритания, Франция, Германия и Ирландия), Австралия и Нова Зеландия, както и Канада.

Сега продуктът стъпва в 29 европейските държави: Австрия, Белгия, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Турция.

Това може и да не са все още потребители, които да ползват HoloLens за забавление от вкъщи, но  вече се забелязва увеличаване на ползването им от организации за отдалечена помощ, обучения и прототипиране.

Сега Microsoft е установила, че бизнесите са готови да инвестират в устройството, за да надградят наличния си инструментариум, въпреки цената от 3 000 долара. Предимство в HoloLens намират например работниците, сглобяващи автомобили, ремонтиращи асансьори и други монтажни дейности. Ford използва шлема, за да проектира своите превозни средства, а хирурзите експериментират с тях за операции на гръбначния стълб.

Предимството на HoloLens е, че се използва без да са нужни допълнителни устройства като лаптоп, таблет или телефон. Освен че са „умни“, очилата са оборудвани и с протекция срещу удар, както и с IP50 стандарт срещу прах. 

Коментари: 0