Минните компании искат да продават излишъка си онлайн

Ще бъде създадена интернет платформа

Минните компании искат да продават излишъка си онлайн
3635 ~ 1 мин. четене

Петте най-големи петролни и газови компании, опериращи в Северно море, завършват подготовката по стартирането на онлайн платформа за излишък на инвертара, която, според тях, ще бъде в състояние да намали значително разходите им.

В проекта участват Apache North Sea, Centrica, En-Quest, Shell Upstream International и Talisman Sinopec Energy. Те вече са завършили равносметката на оборудване в складовете и сега се надяват, че новият сайт, предоставен от компания Ampelius Trading, ще им помогне да използват по-ефективно оборудването си и следователно да съкратят разходите.

"Това е отличен пример за това как компаниите започват да работят заедно, за да работи по-интелигентно, което гарантира, че ние използваме максимално операциите в Северно море", - заяви Стивън Джоунс, директор по развитие на бизнеса на организацията Oil & Gas UK (най-голямата асоциация на петрол и газ във Великобритания).

"Участниците на пазара има от известно време признават необходимостта да се подобри ефективността на използваното оборудване. Действията в тази посока ни дават реална възможност да окажем положително въздействие върху нашите разходи, да поддържаме бизнеса си в добра форма и конкурентен в бъдеще ", - казва още той.

Подкрепи Economic.bg