30 минути надежда за Венецуела

Промяната на стрелките във Венецуела само влоши ситуацията в страната

30 минути надежда за Венецуела
Автор: Александра Сотирова

Венецуелските власти продължават да експериментират с различни форми за спестяване на енергия. В края на април президентът Николас Мадуро нареди работната седмица за всички държавни служители да се намали от пет на два дни. 

Преди кризата във Венецуела държавните служители имаха два почивни дни, но след това получиха допълнителен почивен ден - петък, който се разглежда като ефективна форма за борба с недостига на електроенергия в страната, основната експортна стока е петролът. Сега обаче стана ясно, че един допълнителен почивен ден не решава проблема и служителите - като експеримент вече работят само два дни.

Резултатите от експеримента на боливарското правителството на Венецуела трябва да станат ясни до средата на май. Скоро след това влезе в сила друга законова разпоредба, отново насочена към спестяването на електроенергия. Часът в страната бе преместен напред с половин час, за да се пести светлина.

Първата от предприетите мерки причини широко недоволство и безредици в страната, а промяната на стрелките само влоши ситуацията. Тези форми на икономии в страната не отразиха реалното желание за справяне с кризата, оказвайки се хаотични опити, подчертаващи неспособността на режима да се бори с кризата, а по-скоро той се интересува само от собственото си оцеляване.

Коментари: 0