Млада българска ИТ компания в световна класация

OneBit Software е отличена като един от най‑обещаващите доставчици на SharePoint решения в света

Млада българска ИТ компания в световна класация
328 ~ 3 мин. четене

Една от най-динамично развиващите се млади български компании - OneBit Software, е отличена в класацията ТОП 20 на най-обещаващите доставчици на SharePoint решения, изготвена от американското издание CIOReview. Изследването е проведено в края на миналата година и е обхванало няколко стотин компании по целия свят. Във финалната класация попадат 14 компании от САЩ, 2 от Канада и по 1 от България, Турция, Холандия и Дания.

„За OneBit Software е изключително признание да попадне в тази класация и то сред компании, които ние винаги сме разпознавали като пример за развитие и добри практики в сектора”, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на компанията. „Вярваме че плановете ни за развитие през 2016 г. допълнително ще затвърдят нашите позиции и се надяваме скоро да можем да се похвалим с още по-големи успехи”, допълни той.

Според екипа изготвил изследването, OneBit Software е отличена като един от най‑обещаващите доставчици на SharePoint решения в света, благодарение на талантливия и високо квалифициран екип, сложността на реализираните проекти, както и впечатляващата история на младата компания, която за по-малко от 4 години е успяла успешно да реализира повече от 200 значими проекта за МСП и глобални корпорации на три континента – Австралия, Европа и Северна Америка. Компанията може да се похвали и със собствен продукт, изцяло разработен от българския екип – OneBit Survey Master, който е отличен като изключително ефективен SharePoint инструмент  за корпоративно управление на анкети.

"Фактът, че OneBit Software е ключов партньор в дефинирането и архитектурата на всички сценарии за разработка на Office 365, като част от стратегията на Майкрософт, е признание за високата квалификация на екипа ни“, сподели Ради Атанасов, основател на компанията. „Екипът на OneBit създава примери, насоки и стандарти в разработването на онлайн услугите, предлагани като част от Office 365. Провеждаме ежеседмични дискусии с продуктовите екипи на SharePoint в Майрософт Редмънд, чрез които даваме обратна връзка за движението и нуждите на пазара. Ние ще продължаваме да бъдем стратегически партньор на Майкрософт и така да развиваме SharePoint и Office 365 платформите.“, добави още Ради Атанасов.

В изследването са взети предвид и дългосрочната стратегия за развитие на фирмата за навлизане на нови пазари, плановете за обновяване на портфолиото на компанията, чрез въвеждането на нови технологии и решения с основен фокус върху доставката на облачни решения с Microsoft Office 365, Microsoft Azure, Intune, PowerBI и свързани технологии. Компанията ще развива и изцяло нови оси за предоставянето на конкретни решения и бизнес сценарии, както и стартирането на нови партньорства със световни имена в индустрията. През 2016-та година OneBit Software ще инвестира 37.6% от приходите си в разработката на нови продукти за SharePoint пазара.

Представяне на всички компании, включени в класацията, може да видите тук.

OneBit Software е основана през 2011 г. от Ради Атанасов – единственият българин, удостоен с престижния сертификат “Microsoft Certified Master” и награждаван пет години подред с наградата на Майкрософт “Most Valuable Professional” за SharePoint Server. Компанията предлага висококвалифицирани услуги свързани с Microsoft SharePoint на европейския, австралийския и американския пазар. Благодарение на иновативния технологичен фокус и изградената международна репутация в предлаганите услуги, OneBit Software таргетира и работи за клиенти като: National Australia Bank, Barclays Bank, British Telecom, Maersk Group, Mobiltel, Department of Defense (Австралия), NIB Health Insurance, Telstra, Australia & New Zealand Bank, Metlife, Melbourne Airport, ISG Technology, ATS, LayPay, Queensland Credit Union и други. 

Подкрепи Economic.bg