50 млн. касови бележки за 650 млн. лв. в лотарията на НАП

Остава седмица до тегленето на голямата награда

50 млн. касови бележки за 650 млн. лв. в лотарията на НАП
3752 ~ 1 мин. четене

Само седмица остава до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на Националната агенция по приходите (НАП). До момента са регистрирани 50 млн. касови бележки на обща стойност 650 млн. лв., съобщават от агенцията. 

Голямата награда е чисто нов автомобил. Приходната агенция досега е раздала 50 смартфона и 11 телевизора. Интересът към лотарията нараства все повече. В седмичните игри се регистрират около 1,5 млн. касови бележки, а в месечните се състезават средно по 4,5 млн. касови бонове. 

Най-голям е броят на регистрираните касови бележки средно на човек в Разград - 403. На второ и трето място се нареждат Видин и Шумен - с по 378 и 373 бележки. Най-високата регистрирана сума в лотарията до момента е 10 000 лв., а най-ниската е 3 стотинки. 

От НАП припомнят, че в лотарията може да участва всеки над 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg. Участниците трябва да регистрират валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 година. 

Гражданите могат да регистрират касови бонове до 16:59 ч. на 9 декември. Победителят в лотарията ще стане ясен на 11 декември. Няма ограничения за вида на покупката, както и за минимална и максимална стойност на бележките. 

Задължително условие е хората, които участват в лотарията, да пазят касовите си бележки или техни сканирани фотокопия до края на играта, за да могат да получат наградата си. 

Подкрепи Economic.bg