Мобилно приложение спасява при проблеми с пътуване из ЕС

Навигацията е лесна и достъпна на 25 езика, включително и на български

Мобилно приложение спасява при проблеми с пътуване из ЕС
3656 ~ 2 мин. четене

Мобилно приложение съветва какви са правата ни като потребители, когато пътуваме или почиваме в друга страна от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Безплатното приложение ECC-Net: Travel app дава информация какво да правим ако отидем в хотел, а стаята се окаже мръсна или различна от обещаното или пък пътуваме със самолет, а полетът ни закъснее. Там са синтезирани и най-важните права, които има човек при наемане на кола или купуване на стоки. Веднъж свалено, ECC-Net Travel app работи офлайн и така няма нужда от достъп до интернет или допълнителни такси при ползване, съобщават от Европейски потребителски център.

През юни, юли и август, когато по традиция се пътували най-много хора заради летните отпуски, в Европейския потребителски център са получили 65 жалби, свързани с проблеми при пътуване в чужбина. Миналата година, оплакванията свързани с неудобствата при пътуване, за същия период са били 73.

„Това е положителна тенденция, но с цел да се запази и затвърди, ние насърчаваме потребителите да изтеглят ECC-Net: Travel App и винаги да имат това приложение под ръка, за да са по-добре защитени при пътуване“,  коментира Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център България.

Навигацията на ECC-Net: Travel app е лесна и достъпна на 25 езика, включително и на български. Освен това чрез приложението може да разберете как да изразите своите претенции за правата си на съответния чужд език, дори и да не знаете думичка от него.

Приложението ECC-Net: Travel app е достъпно за мобилни устройства с операционните системи iOS, Android и Microsoft Windows и може да бъде свалено от Apple app store (за iOS), в Google Playstore (за Android) и в Windows Apps+GamesStore (за Windows Phone).

Подкрепи Economic.bg