Москов ще ръководи предизборната кампания на Реформаторите

На 28 януари РБ свиква първи съюзен конгрес

Москов ще ръководи предизборната кампания на Реформаторите

Петър Москов ще е ръководител на предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори на Реформаторския блок. Това стана ясно след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок (РБ). Той ще замени съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, който остава председател на постоянно действащия предизборен щаб.

„От днес Реформаторският блок е в кампания, готови сме да защитаваме целите, принципите и позициите си”, съобщи министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов. На 28 януари РБ свиква първи съюзен конгрес, на който Блокът ще утвърди политическата програма, целите и приоритетите на предстоящата кампания.

Припомняме, че на 18 декември с решение на Арбитражния съвет на партията министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов бе изключен от Демократи за силна България (ДСБ). Към настоящия момент Москов е безпартиен. 

Реформаторите ще определят и принципите на индивидуално и групово членство в РБ и развитието на Блока на конфедеративен принцип, допълни той. Москов посочи, че на Изпълнителния съвет е взето и решение за създаване на три работни екипа - по коалиционното споразумение и подготовката на Конгреса, по развитието на РБ и по актуализация и развитие на политическата програма на блока. Министърът в оставка ще координира и ръководи трите екипа.

„РБ се роди, беше и е обединение на десницата”, отбеляза Петър Москов. Ние се водим от дълбокото си убеждание, че РБ е структурата, която даде възможност на българската десница да бъде единна, представена в парламента и да постига целите си, каза той. Москов посочи, че до края на седмицата ще обявят членовете на екипите.

Реформаторите са убедени, че десницата трябва да се яви на предсрочните избори обединена. Според Москов РБ ще бъде част от следващия парламент, но въпросът е да има достатъчно силно дясноцентристко мнозинство, което да продължи започнатите реформи.

Найден Зеленогорски посочи, че в следващите няколко седмици ПГ на РБ ще отстоява в парламента предложената от тях регресивна скала за партийните субсидии, както и приемането на антикуропциония закон на второ четене. В отговор на въпрос за мажоритарната система Москов каза, че реформаторите са за пропорционална система със задължителен мажоритарен вот.

Коментари: 0