Музика и концерти по случай 20-годишнината на метрото

Подземната железница празнува 20 години от пускането в експлоатация на първия участък

Музика и концерти по случай 20-годишнината на метрото

Снимка: Economic.bg

Безплатни музикални и артистични изпълнения в метрото по случай отбелязването на 20 години от пускането в експлоатация на първия участък от подземната железница в София, съобщават от пресслужбата на Общината. Събитията се организират от Столична община и "Метрополитен".

Първото изпълнение, музика в метрото, ще бъде днес, 24 януари, на метростанция "Сердика 2". От 12.00 часа концерт ще изнесе "Дикси Бойс Бенд".

До края на седмицата във връзка с годишнината се предвиждат различни музикално-артистични прояви, които ще се проведат в метрото.

На 28 януари 2018 г. софийското метро отбелязва 20 години от пускането в експлоатация на първия си участък между станциите "Сливница" и "Константин Величков". На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метро трасе с дължина 6.4 км и 5 станции. Строителството на първите 5 станции започва през 1979 г., когато е направена първата копка на станция "Вардар", припомнят от Общината.

Двадесет години след историческото първо пътуване на подземно влакче по новопостроената отсечка от 6.4 км от кв. "Люлин" до бул. "Константин Величков" столичната подземна железница има вече изградено трасе от 40 км.

Коментари: 0