„Музиката дава радост и помага на света да бъде по-добро място“

Оперната звезда Андреа Бочели, почетен гост на Световния икономически форум в Давос

Цитат на деня:

„Музиката дава радост и помага на света да бъде по-добро място“

Когато става дума за гостите на Световния икономически форум в Давос, никой не очаква да види прочутия оперен певец Андреа Бочели, но въпреки това той се присъедини към бизнеса и политическия елит в швейцарския планински курорт, където е почетен гост и ще бъде награден с Кристалната награда на форума, съобщава Euronews.

Отличието ще бъде връчено за "постоянните усилия на певеца, чрез музиката си да направи света едно по-добро място".

Бочели има своя собствена фондация, за която организаторите на форума в Давос споделиха, че „работи за да помогне на хората, изпаднали в нужда поради болест, бедност или социално изключване“. Освен това, фондацията подпомага национални и международни проекти, които насърчават преодоляването на гореспоменатите пречки и помага на хора, попаднали в подобно положение да реализират пълния си потенциал.

„Музиката винаги е била моя страст и винаги съм искал да направя всичко възможно, за да помогна на хората да се чувстват добре“, каза той пред репортера Изабел Кумар.

Ослепелият на 12-годишна възраст тенор редовно получава овациите на оперните любители от цял свят, а ВИП личностите, присъстващи в Давос също успяха да се докоснат до магнетизма и магията на Бочели.

Тероризмът и геополитиката най-вероятно ще бъдат основни теми на тазгодишната среща. Двете теми са сериозна заплаха за политическата стабилност в Европа, Близкия изток и Северна Африка.

Форумът ще мине под наслов „Новият световен контекст“.

Коментари: 0