Мъск смята, че има „умерен“ COVID

Директорът на SpaceX си е правил множество тестове с различен резултат, но има симптоми

Мъск смята, че има „умерен“ COVID

Снимка: БТА

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc заяви в събота, че най-вероятно има „умерен“ случай на COVID-19, тъй като продължава да поставя под въпрос точността на тестовете.

„Получавам крайно различни резултати от различни лаборатории, но най-вероятно имам умерен случай на COVID. Моите симптоми са на лека настинка, което не е изненада, тъй като коронавирусът е вид настинка“, написа Мъск в туит .

Той не спомена дали резултатите са от PCR тестове, които са по-точни от бързите тестове.

Мъск каза в четвъртък, че антигенните резултати от една и съща машина и един и същ тест показват, че той е бил положителен два пъти, а след това два пъти отрицателен в един и същи ден.

Присъствието на Мъск при изстрелването на четирима астронавти на НАСА в орбита на борда на космическия кораб на неговата компания SpaceX беше поставено под въпрос поради COVID-19.

Първата пълноценна човешка мисия на НАСА, използваща частен космически кораб, се отложи от събота за неделя вечерта поради прогнози за поривисти, наземни ветрове над Флорида, съобщиха официални представители на американската космическа агенция.

Коментари: 0