Над 300 000 лв. за подмяна на декоративния паваж на НДК

Стойността на ремонта около НДК продължава да се увеличава

Над 300 000 лв. за подмяна на декоративния паваж на НДК

Снимка: БГНЕС

Стойността на ремонта около пространството на НДК продължава да се увеличава. Поредните 315 600 лв., с ДДС ще бъдат предоставени за да се подменят червените павета в парковото пространство около НДК, става ясно от обществена поръчка, обявена от СО, предаде БГНЕС.

"Ремонтните дейности на декоративни настилки в парковото пространство на НДК" са обособени в две позиции – "пренареждане и направа на допълнителна паважна настилка от червен пясъчник "и "запълване на широки фуги в декоративна настилка". За пренареждане на малките червени павенца, общината се готви да плати почти 140 000 лв., а за фугирането още около 176 000 лв. Ремонтът не трябва да продължава повече от месец и половина след подписването на договора. От техническата документация към поръчката става ясно, че ще бъдат обработени около 1250 кв.м. павета, а дължината на фугите, които трябва да се запълнят, ще е 10 000 метра.

Ремонтът ще засегне част от парковото пространство зас НДК, както и част от парка, който се намира зад паметника „1300 години България“ от страната на ул „Фритьоф Нансен“.

Обществената поръчка за подмяна на декоративния паваж е поредната, която увеличава значително първоначалния бюджет от над 13,4 млн. лв., с които от няколко месеца пространството около НДК се обновява. Над 8 млн.лв. от парите са от бюджета на Столичната община, а 4,7 млн.лв. са по Оперативна програма "Регионално развитие".

Очаква се реновиране на алеите, градинките и фонтаните пред и около НДК да приключи в навечерието на местните избори през есента.

Коментари: 0