Награждават най-добрите небанкови финансови институции

За 13-та година ще бъдат отличени компаниите в застрахователния и пенсионноосигурителния сектори

Награждават най-добрите небанкови финансови институции
712 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

За тринадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор в България. Отличените компании ще получат призове в секторите „Застраховател на годината“, „Пенсионноосигурително дружество на годината“ и „Застрахователен брокер на годината“. Също така ще бъдат връчени и годишните специални награди на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 27 май 2021 г. от 11.00 ч. във ВУЗФ, която ще се проведе онлайн и ще бъде излъчена на живо във Facebook страницата на висшето учебно заведение.

Ще бъдат връчени отличия в 9 категории, като победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, по предварително определени обективни публични критерии.

Най-добрите компании ще получат призове в следните категории:

  • Застраховател на годината – Общо застраховане;
  • Застраховател на годината – Животозастраховане;
  • Най-динамично развиващо се застрахователно дружество;
  • Пенсионноосигурително дружество на годината „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“;
  • Пенсионноосигурително дружество на годината „Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“;
  • Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;
  • Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане;
  • Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане;
  • Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество.

Фондация „Проф. д-р В. Гаврийски“ ще връчи за 23-та година своите специални награди „За цялостен принос в развитието на българското застраховане“, „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ и „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането“ на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор.

За втора поредна година церемонията ще бъде проведена в онлайн формат, с ограничено присъствие на гости заради епидемията от коронавирус в страната.

Събитието по традиция се посещава от застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавните институции и регулаторните органи, на академичните среди и бизнеса.

Медийни партньори на годишните награди са: Economic.bg, Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Money.bg, Standartnews.com, Insmarket.bg.

Коментари: 0