Най-големият смартфон производител в Африка ще стъпва на борсата в Китай

Transsion Holdings не продава телефони в Китай, но затова пък бизнесът ѝ в Африка процъфтява вече десетилетие

Най-големият смартфон производител в Африка ще стъпва на борсата в Китай

Снимка: Pixabay

Transsion Holdings, най-големият производител на мобилни телефони в Африка, кандидатства за първично публично предлагане на борсата в Шанхай, Китай. Това всъщност не е голяма изненада, предвид че компанията по народност е китайска. 

Производителят на телефони се радва на цяло десетилетие, през което растежът му в Африка процъфтява. Transsion Holdings доминира пазара там, като компанията е разработила бизнес модела си според спецификите на пазара. Любопитното е, че играчът не продава устройствата си в родния Китай. 

Сега компанията със седалище Шънджън е приключила тримесечната консултантска фаза с инвестиционна банка, по време на която е направен преглед на финансите и управлението ѝ. Датата на листването засега остава неизвестна. 

Компанията все още не е разкрила финансовия таргет на своето IPO. Известно е обаче, че Transsion планира да удвои операциите си в Африка, като продължава да се конкурира за увеличаване на пазарния си дял. 

Успехът на Transsion на континента е продиктуван от фокуса върху местните пазари. Компанията произвежда за тях телефони с локално адаптирани функции, включително повече слотове за SIM карти, по-дълъг живот на батерията и технология на камерата, калибрирана за по-тъмни тонове на кожата. 

Повече за интересната история на Transsion Holdings може да прочетете тук.
Коментари: 0