„Пощенска банка“ продаде портфейл лоши кредити за €350 млн. на ЕОS Матрикс България

Независимо от юридическата смяна на името, клиентите на „Пощенска банка“ ще продължат да изплащат заемите си при същите условия

„Пощенска банка“ продаде портфейл лоши кредити за €350 млн. на ЕОS Матрикс България

„Пощенска банка“, част от Eurobank Group, сключи споразумение с колекторската фирма ЕОS Матрикс България за обслужването на лоши кредити в размер над 350 млн. евро, съобщават от компанията.

ЕОS Матрикс България е подразделение на една от водещите международни компании за управление на дългове EOS Group, като сделката с нея е сключена след реговори с няколко международни компании.

Независимо от юридическата смяна на името, клиентите на „Пощенска банка“ ще продължат да изплащат заемите си при същите условия и да получават същите услуги по тях. Те ще бъдат обслужвани от новия кредитор със същия професионализъм и качество, както до момента – едно от най-важните условия, които банката е търсила от купувача на портфейла от фирмени кредити.

Като дъщерно дружество на немската EOS Group, компанията-купувач се ръководи от установените международни стандарти и най-добри практики в областта на управлението на вземания и комуникацията с потребители.  

„Пощенска банка“ има изключително високи стандарти за обслужване на индивидуални клиенти и предлага персонален подход и внимание към всеки един от тях, което ще бъде запазено и след сделката“, става ясно от съобщението на банката.

Значителният опит и професионалните стандарти, към които се придържат специалистите на EOS Матрикс при обслужване на потребителите, и вниманието, с което разглеждат всеки индивидуален случай, са предимствата, които определят водещото място на компанията в сектора, добавят от "Пощенска банка". 

Коментари: 0