10-те най-хубави плажове в Гърция, които трябва да посетите

Страната е една от най-предпочитаните дестинации от българите

10-те най-хубави плажове в Гърция, които трябва да посетите

Гърция е една от дестинациите, към които българите често отправят поглед, когато става дума за почивка. Там могат да се видят незабравими морски гледки, плажни ивици и уникални пейзажи по морския бряг, обградени от планини. И тъй като лятото се задава решихме да ви покажем най-красивите плажове в морската страна, които трябва да посетите.

Миртос, Кефалония


Плаж Миртос (Myrtos) се намира в Кефалония. Екзотичните и впечатляващи гледки изобилстват на това място. Плажната ивица е толкова дълга, че изглежда сякаш няма край, докато чистите синьо-зелени води се блъскат в белите скали. Плажът се намира между две от най-величествените планини, Калон Орос и Агия Динати. Имайки предвид, че е заобиколен от прекрасна природа в съчетание с чиста вода, не е изненада, че е едно от най-често посещаваните места в южната ни съседка.

Плажните ивици на остров Емпалос 

Ако търсите място с неподправена красота, запътете се към един от най-красивите плажове в Гърция, а именно към остров Емпалос (Mpalos). Ще се убедите, че няма нищо по-красиво от гледката как вълните не спират да се опитват да целуват брега, независимо колко пъти са отпращани назад. Полуостровът Грамвоуса в северозападната част на Хания създава неописуемо вълнуващ залив.

Саракинико, Милос 

Плажът Саракинико (Sarakiniko) се намира в Милос. Кътчето е като изкарано от филм в стил “фантастика”. каменни арки рамкират блестящата бяла пясъчна ивица. Пейзажът е образуван от вулканични скали, което го прави един от най-красивите плажове. Не пропускайте да се насладите на някой от залезите и да се въоръжите с камера.

Силос, остров Елафонсиос 

Край бреговете на Лакония е скрит малък екзотичен остров на име Елафонсиос. Ще се убедите, че е като изваден от пощенска картичка със своите съвършени пясъчни дюни на плаж Симос. Съчетанието от прозрачна вода и прахообразен бял пясък прави дестинацията една от трудно забравимите в териториите на Гърция. Кътчето е идеално за хора, които обичат да се забавляват. Младите хора са основни посетители. Там трудно бихте видели семейства с деца.

Вутуми, Антипаксой

В местността Антипаксой, ще откриете плаж Вутуми (Voutoumi). На това място ще успеете да се отпуснете под топлите слънчеви лъчи, както и да опитате някое от многобройните морски специалитети в крайбрежните заведения и таверни. 

Плажът Порто Катсики

Плажът Порто Катсики е един от най-красивите плажове в Гърция. Отличава се с неповторим чар на територията на Лефкада. Откроява се със стръмни скали и нежен бял пясък на фона на постоянно мекия климат. Къмпингуването там е забранено, така че дори и да сте любител на съня сред природа, ще ви се наложи да резервирате стая.

Навагио, Закинтос 


През 1960 г. катастрофира кораб в непосредствена близост до брега на Закинтос. Днес останките му все още са на брега на плажа. Това е една от причините мястото да се превърне в любимо на гмуркачи и изследователи. До плажа можете да стигнете само с лодка. Навагио ще ви впечатли с невероятно красива вода и топло време. Единственият недостатък на мястото е, че понякога е твърде пренаселен.

Плажа Врика


Ако обичате да плувате необезпокоявани или да се гмуркате с шнорхел, плаж Врика е едно от местата, които ще ви приветстват с подходящи условия за спорта. Ще видите много уникални морски животински видове. С лодка от Корфу можете да си подарите едно красиво приключение. Препоръчително е да посетите плажа рано сутринта, защото обикновено става пренаселен.

Плажа Агиа Елени

Плажът Агиа Елени е подходящо място за посещение от групи, защото там има за всеки по нещо – планини, плажни барове и ресторанти, каяк, водни колела и кристално чиста вода за свободно плуване. Ето защо се е превърнал в един от най-красивите плажове в Гърция.

Плаж Палеохори

Отправете се по криволичещия път южно от Зефириа и след около 10 км ще откриете уникалната красота на плаж Палеохори. Подводната вулканична активност запазва водата топла през цялата година. Мястото е спокойно и отпускащо, но бъдете внимателни когато плувате защото често има мъртви вълнения. Плажът не е идеален за гмуркане поради лошата видимост във водата, резултат от вълненията, но въпреки това изобилието от подводен живот е голямо.

Коментари: 0