НАП ще продава рубини, сапфири и скумрия

Стоката е спряна заради съмнения, че няма да бъдат изплатени данъци, след като бъде продадена

НАП ще продава рубини, сапфири и скумрия
212 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Национална агенция за приходите (НАП) в Пловдив обяви за продан около 21 тона скумрия, съобщи БТА като се позова на пресцентъра на регионалното звено.

Стоката е спряна заради съмнения, че няма да бъдат изплатени данъци, след като бъде продадена. В съобщението се оповестява, че според данни на НАП „рибата е ловена в студените и чисти води на Антлантическия океан и според експерти се отличава с висока масленост“.

Тази седмица агенцията по приходите в Пловдив предлага на търг и богато разнообразие от златни накити, рубини и сапфири, общо 10 894 броя, и пластини и отливки сребро. Изделията са конфискувани от митничарите край Свиленград при опит за контрабанда.

Агенцията по безопасност на храните е потвърдила годността на рибата и от утре желаещите могат да участват в процедурата по пряко договаряне, обявена от приходната агенция в Пловдив. Прякото договаряне дава възможността за сделка в много кратки срокове и изключително атрактивни цени за клиентите, уверяват от НАП.

До края на лятото се очаква да приключи оценката на 10 броя диаманти и още около 35 кг сребро, също конфискувани край пункта на „Капитан Андреево“.

Подкрепи Economic.bg