НАП София запечатва обекти на ключови места в столицата

При установено неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец

НАП София запечатва обекти на ключови места  в столицата
672 ~ 1 мин. четене

С влизането в сила на последните промени в Закона за данък върху добавената стойност, инспектори от териториалната дирекция на НАП София запечатаха обекти на ключови места в столицата. От началото на годината данъчните служители имат право да прилагат мярката независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, ако „новият“ стопанисващ е знаел, че обекта ще бъде запечатан. Такава информация е достъпна публично в официалния сайт на Агенцията.

Към момента на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград предстои да бъдат запечатани над 30 обекта, в които органите по приходи на НАП са установили  данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка. Най-голям е броят им на територията на столицата. Информацията за предстоящи запечатвания се актуализира непрекъснато във връзка с активните контролни действия на НАП през ски сезона. 

При установено неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. Ако собственикът или упълномощеното лице на обекта откажат съдействие при запечатването, служителите на НАП уведомяват прокуратурата, която предприема съответните действия по закон.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected]

Подкрепи Economic.bg