Борисов реши брифингите на НОЩ да са всеки четвъртък

Ген. Мутафчийски и останалите представители ще отговарят на въпросите на медиите веднъж седмично

Борисов реши брифингите на НОЩ да са всеки четвъртък

Снимка: МС

Националният оперативен щаб (НОЩ) започва да дава пресконференция веднъж седмично в Министерския съвет. Считано от 7 май, всеки четвъртък, от 8.00 ч, Щабът ще бъде на разположение на медиите, за да отговаря на въпроси, съобщиха днес от Министерския съвет. 

Същевременно актуалната информация за страната и света ще продължи да бъде представяна под формата на съобщение всяка сутрин от доц. Димо Димов, секретар на щаба. 

Решението за провеждане на ежеседмични пресконференции е съвместно на министър-председателя Бойко Борисов и на Националния оперативен щаб, като е взето предвид желанието на медиите да получават отговори на въпросите им в реално време лично от председателя генерал -майор Венцислав Мутафчийски и членовете на щаба, казват от МС.

Припомняме, че от тази събота, 2 май, по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, оперативният щаб спря да дава редовни ежедневни брифинги в 8.00 ч. в Министерския съвет, както всяка сутрин от началото на извънредното положение. 

Още на следващия ден обаче Борисов се появи пред медиите в МС заедно с генерал Мутафчийски за извънреден брифинг, на който обяви разхлабване на част от мерките от извънредното положение. Целта на появата беше и да се разсеят съмненията, че премиерът има разногласия с щаба и неговия председател.
Коментари: 0