Нe Apple е била най-голямата грижа на Бил Гейтс като млад

Всъщност той е имал много по-прозаичен проблем

Нe Apple е била най-голямата грижа на Бил Гейтс като млад

Създавайки компанията Microsoft и познатата ни операционна система Windows Бил Гейтс става милиардер на 31 години. Оказва се обаче, че не основният конкурент на Microsoft Apple – е била основната грижа на бизнесмена.

В интервю с телевизионната водеща Елън Дедженеръс той разкри, че това, което всъщност е занимавало най-много ума му, са били хората с деца. „Винаги е трябвало да внимавам да не наемам прекалено много хора. Винаги съм се притеснявал, защото хората, които работеха за мен, бяха по-възрастни и имаха деца и аз винаги си мислех дали ще успея да им платя заплатите, ако на нас като компания не ни платят“, каза Гейтс.

Всъщност хората с деца трябва да са грижа на предприемачите и днес. Докато младите бързо усвояват новите технологии, то по-възрастните и не толкова добре запознатите с електрониката възпират както бизнес успеха на компаниите, така и личностното развитие на лидерите на въпросните компании, коментира Quartz. Противоположното на общоприетото схващане, 47 години е средната възраст на предприемачите от Силициевата долина, постигнали успех – продавайки компанията за голяма сума или листвайки я на борсата.

Коментари: 0