Никола Добрев и Петя Димитрова са \"Мистър и Мисис Икономика 2015\"

Оскарите на бизнеса бяха раздадени на бляскава церемония в хотел \"Маринела\"

Никола Добрев и Петя Димитрова са \

Председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 Груп - инж. Никола Добрев е тазгодишният носител на наградата "Мистър Икономика". Петя Димитрова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка АД, пък стана "Мисис Икономика" 2015.

Оскарите на бизнеса бяха раздадени на бляскава церемония в хотел "Маринела", а двете големи награди връчиха миналогодишните носители на призовете Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс България" и Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на "Винпром Пещера". Те бяха придружени от министър-председателя на България Бойко Борисов и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Носителите на Оскарите на бизнеса бяха избрани от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ.

Освен Мистър и Мисис Икономика, награди получиха представители на бизнеса в още 8 категории. Бяха раздадени и три специални награди.

Наградата в категория "Индустрия" получи Светлин Стоянов, главен изпълнителен директор на МТГ – Делфин АД. Призът бе връчен от министъра на финансите Владислав Горанов. За категория "Финанси и застраховане" бе отличен Борислав Тодоров, управител на Кюн Лизинг и Акорт ООД. Наградата му бе връчена от г-н Валентин Златев, член на Управителния съвет на КРИБ.

В категория "Подкрепа на стартиращ бизнес" бе отличен Ангел Геков, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Той бе награден от Пламен Бобоков, член на Управителния съвет на КРИБ.

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма груп холдинг", бе отличен в категория "ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги". Наградата в тази категория връчи господин Иван Вутов, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ

Победител в категорията "Търговия и услуги" стана Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Софарма Трейдинг". Той бе награден от професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, носител на наградата "Мистър Икономика" за 2012 година.

Награда в категория "Земеделие и хранително-вкусова промишленост" получи Георги Милев, собственик на Елеа ЕООД. Наградата в тази категория връчи министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Компанията JobTiger пък бе отличена в категория "Най-добър старт в кариерата", като призът бе връчен от господин Огнян Донев, член на консултативния съвет на КРИБ. Наградата получи Светлозар Петров.

В категория "Логистика и транспорт" бе отличен Христо Христов, създател и изпълнителен директор на "Дискордиа" АД.

Специална награда "Партньор в бизнеса" бе дадена на Зарина Генчева, изпълнителен директор на "Метрореклама". Призът бе връчен от изпълнителния директор на "Медия Икономика България" Боян Томов.

Втората специална награда за цялостен принос към борбата със сивата икономика и усилията за създаване на безкасово общество получи господин Артур Туремка, генерален мениджър на МастерКард за Балканите.Третата специална награда е почетен златен знак на КРИБ, с който бе отличен Светослав Глосов, Председател на Камарата на строителите в България. Двамата победители бяха наградени от Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ

За доброто настроение по време на церемонията на "Мистър и Мисис Икономика" 2015 се погрижиха Влади Ампов – Графа и Маги Алексиева - Мей.  Гостите се насладиха на вкуса на вината на винарска изба Four Friends и уиски Chivas.

По традиция водещи на церемонията бяха любимите лица от ефира на БНТ - Радина Червенова и Спас Кьосев. Награждаването ще се излъчи тази вечер от 23.00 ч. по БНТ, която е медиен партньор на събитието.

Коментари: 0